GLUTENFRIA SCONES

75 g smör
160 g fiberhavregryn (4 dl)
240 g rent havremjöl eller skrädmjöl (4 dl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk råsocker
1 ägg
2 1/4 dl mjölk
2 dl finrivna morötter
1/2 dl solrosfrön
Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp ägget med mjölken. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med smör och morötter. Låt svälla i 15 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader under tiden.
Dela degen i 4 stora eller 8 små kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön (jag hade solrosfrön i degen också). Grädda sconesen mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Servera gärna med en god lagrad ost och en fin björnbärsmarmelad.
Namnam för magen!

Åh, vad gott!