IBS-MAGE?

 
Idag åt jag en sallad på Brutale, en mycket god sådan.
 
Men det var något i salladen som fick min mage att köra ihop sig på riktigt. Ingen matförgiftning eller så utan jag blev bara väldigt öm när vi kom tillbaka till kontoret igen. Pruttig och i nöd av nummer två, vilket visade sig vara en hård mage. Jag skojar inte att jag behövde gå ifrån kollegorna var 30 minut för ett toalettbesök. 
 
Är detta normalt?
 
Jag har ingen aning men googlade på IBS (nej, jag har INTE satt min egna diagnos) och många symptom på IBS-mage stämde in. Men jag vet inte. Så därför har jag idag bokat en tid hos vårdcentralen. Skrev i kommentarsfältet "vill testa mig för IBS". Hoppas att dom kan hjälpa mig få bukt på detta. För det måste komma till ett stopp. Jag skojar inte, jag kan se gravid ut ibland. Magen står ut, det är inte alls kul. Det är väldigt  jobbigt och ledsamt. Jag vill kunna äta allt, jag älskar ju mat. Men någonstans får jag väl inse att min mage är en ""problem mage", den tål liksom inte allt. 
 
Nej, just nu känner jag mig allmänt nere när jag tänker på det. Har du tips eller råd, dela gärna med dig <3
 
- Jag blir superglad och så tacksam när du pushar hjärtat för mig -
IBS - IBS-MAGE - TANKAR
3
Anonym

Tror att just IBS kan se lite olika ut på olika personer. För mig blir det akuta tarmvred och värk i hela magen. Som lättar efter toalettbesök. Har bytt till laktosfritt vilket hjälpt lite men stress, koffein och ”dålig mat” gör det värre... vissa får rådet att dra ner på gluten och äta snällare, skonsammare för magen... det fick jag som svar av läkaren.

Svar: Akuta tarmvred låter inte helt ok 😞 och säkert är det så, alla är vi olika. Skönt att jag nu fått en tid på vårdcentralen, dock inte stora förväntningar om att dom kommer att ge mig mirakelkuren hehe.

Jag tackar och bockar för ditt tips. Laktosfritt kör vi redan med så det är nog något annat som spökar för mig.

Ha en fin kväll du! 💕
Sriwanna

Malin

Har haft diagnosen IBS i 5 år nu. Magen styr ibland mitt liv och jag får tacka nej till vissa saker pga min mage. Väldigt tråkigt. Min mage mår bra av regelbundna måltider. Inte längre än 3h mellan målen. Jag kan tyvärr inte äta för ”nyttigt” det är inte heller bra för en IBS mage. Så en kebab och vitt bröd är tummen upp för krångliga magar. Vin kan också ställa till det då det oftast är så surt för magen. Lycka till

Anni

jag fick diagnoen i somras och har sedan dess ätit enligt fodmap-dieten. Det är välildigt mycket som ska uteslutas men det har verkligen hjälpt. Så skönt att inte ständigt ha helt uppblåst mage och ont och ha toavanor som en normal person :) eftersom IBS inte syns på några tester tar det ett tag (och för min del rätt många tester) att få diagnos men om man tror att man har det kan det ju inte skada att utesluta sådant ur kosten som brukar ställa till det.